Året som gått

Januari fick Nikki 8 fina valpar med Peppe och Lykke stannade hos oss.

I april blev Saga bästa tikvalp och Holly stod som 2a efter henne på Goldenklubbens utställning Ekeby. Domare: rasspecialist Laila Ager, Dk

I maj debuterade Lykke med att bli BIS-2. I slutet på den månaden var vi på SSRKs utställning i Hasslarp. Där slutade Vilda dag 2 med att bli BIR, BIS-4 & BIS-veteran 2. Dottern Tuva kom tätt efter i rasringen och blev 2a bästa tik och tog sitt första cert.

Första helgen i juni miste vi Nikki hastigt och så tragiskt efter att hon tuggat i sig högst olämpliga saker. Vi levde i någon slags chocktillstånd.

Men livet måste fortsätta och i mitten på månaden var det dags för ny utställning, denna gång i Gränna. Där gick Lykke hela vägen och blev Best in Show valp 4-6 mån! Domare rasspecialisterna Natasa Davidovic (ras) & Filip Johnsson (final)

Den 28e föddes Ebbas valpar, en jättestor kull 12st och hon hade dåligt med mat som dessutom var näringslös så det var ett bekymmer det mesta av juli månad.

Augusti flöt på bättre och i slutet på månaden var det dags för de små att flytta och nu var de ikapp jämngamla valpar.

September, oktober var lite otursmånader med småkrämpor och det som planerats fick ställas in.

I november kom vi äntligen iväg igen till Åstorp. Där blev Sunny 2a bästa tikvalp och Saga 3e bästa tik med reserv-cert.

December avslutade utställningsåret i Halmstad med en Goldenspecial med rasspecialist Jennie Andersson som domare. Sunny blev 3e bästa tikvalp, Saga 4e bästa tik och brorsan Sigge slutade på samma plats bland hanarna i sin debut! Vi blev Bästa uppfödargrupp med en fantastisk kritik som värmer långt in i hjärtat. Våran Bella fick livmoderinflammation strax efter det och fick akutopereras. Hon är fortfarande under återhämtning för hon var väldigt sjuk i det tysta.

Nu ser vi fram mot en lång, härlig vår med många aktiviteter.

Vi önskar er alla ett Gott Nytt År!